La recuperació econòmica i la sostenibilitat en l’escenari post-COVID-19, a debat

El segon Diplocat Digital Talk, el dia 29, serà un acte organitzat conjuntament amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)

DiplocatDigitalTalks-2

Després de parlar sobre centralització i descentralització, el tema del segon debat del cicle Diplocat Digital Talks - El món després de la Covid-19, dilluns 29 de juny, serà el rol de la sostenibilitat en la fase de recuperació econòmica que tot just comença. El debat, organitzat conjuntament entre el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), serà en llengua anglesa i porta per títol "Leaving business as usual aside: sustainability at the centre  of COVID-19 economic recovery".

El debat comptarà amb els següents experts:

  • Eloïse Bodin - analista política a l’Institut per a la Política Ambiental Europea (IEEP) de Brussel·les
  • Diego Guri - subdirector de l'Associació de les Empreses Industrials Internacionalitzades (AMEC)
  • Llorenç Milà - cap del Secretariat de la Iniciativa del Cicle de Vida del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (París)

Donaran la benvinguda als participants Laura Foraster i Lloret, secretària general de Diplocat, i Arnau Queralt, director del CADS, que també exercirà de moderador.

El passat mes de març, enmig de la crisi sanitària de la COVID-19, la Comissió Europea va presentar el seu Pla d'Acció per l'Economia Circular, considerat un dels pilars principals del Pacte Verd Europeu. El pla pretén gestionar millor el consum de recursos que es produeix dins la UE i reduir la pressió ambiental, partint de la base que si tothom al món consumís el mateix que ho fa un ciutadà europeu mitjà, caldrien tres planetes per tal de proveir els recursos necessaris.

El Pla d'Acció anuncia iniciatives per al cicle de vida dels productes, des del seu disseny a la fabricació i posterior consum. Segons dades de la mateixa UE, les mesures vinculades al pla poden permetre un increment del PIB europeu en un 0,5% addicional fins al 2030 i generar al voltant de 700.000 llocs de treball.

El Pla d'acció es va presentar enmig d'un context inesperat, la COVID-19, que deixa un fort impacte pel que fa a vides humanes i, alhora, obre les portes a una crisi econòmica i social de gran magnitud. En aquest context de crisi a curt i mitjà termini, l'economia circular pot ajudar a impulsar un sistema econòmic més resilient, més respectuós ambientalment i just socialment? Serà un motor de recuperació d'aquesta crisi? Els projectes d'economia circular podran absorbir la desocupació generada en el conjunt de l'economia? En definitiva, la COVID-19 és una aliada de l'economia circular o jugarà a favor del model econòmic lineal? El debat del dia 29 mirarà de donar respostes a aquestes i altres preguntes.

L'acte començarà a les 10 del matí, tindrà una durada aproximada de 90 minuts i cal inscriure's en el següent enllaç per poder-hi participar.

Inscriu-te

Organitzat conjuntament amb:

LogoCADS