DIPLOCAT crea un grup de treball del món empresarial, social i sindical
Entre les activitats que ja estan en preparació hi ha un viatge a Portugal per conèixer bones pràctiques en polítiques socials vinculades amb el desenvolupament turístic de les ciutats, un seminari amb cambres de comerç europees i el 2n Congrés sobre l'FP a Catalunya
Després de la creació d'un grup de treball per a la internacionalització del món local el març de 2020, avui s'ha constituït un segon grup de treball que aplega les 9 entitats empresarials, socials i sindicals que formen part de DIPLOCAT:
Àmbit empresarial
- AMEC (Associació de les Empreses Industrials Internacionalitzades)
- Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat)
- Consell General de Cambres de Catalunya
- FemCAT (Fundació d'Empresaris de Catalunya)
- Foment del Treball Nacional
- PIMEC (Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya)
Àmbit social
- Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
Àmbit sindical
- CCOO de Catalunya (Comissions Obreres de Catalunya)
- UGT de Catalunya (Unió General de Treballadors de Catalunya)
En el decurs d'una trobada telemàtica amb representants de totes les organitzacions i entitats, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, acompanyada de la cap de projectes sènior, Elisabet Moragas, i la cap de premsa i gestora de projectes, Anna Cuatrecasas, han presentat els objectius i la metodologia de treball del grup. A partir de dues reunions anuals, es tracta que els integrants ajudin a dissenyar un pla d'activitats que s'inclourà en els plans de treball anuals de l'entitat. També es pretén una major implicació en les activitats de formació que organitza DIPLOCAT.
Entre les activitats que ja estan en fase de preparació destaquen un viatge a Portugal per conèixer bones pràctiques de sindicats i experts en polítiques socials vinculades amb el desenvolupament turístic de les ciutats i els seus efectes sobre l'habitatge (a iniciativa de la UGT de Catalunya), un seminari d'intercanvi de bones pràctiques entre cambres de comerç europees (a iniciativa del Consell General de Cambres de Catalunya) i el 2n Congrés sobre la Formació Professional a Catalunya, que es farà al desembre organitzat per PIMEC.
Mentre es mantinguin les dificultats per organitzar viatges i actes presencials, DIPLOCAT continuarà apostant pels actes digitals. En aquest sentit, hi ha propostes de fer debats sobre les malalties mentals i la Covid-19, les migracions climàtiques i la influència de les xarxes en les protestes dels moviments socials. En la reunió d'avui s'han afegit noves temàtiques, com ara els mecanismes de presa de decisions i participació ciutadana, l'impacte de les relacions internacionals en els drets humans, la importància per al mercat laboral de l'acreditació de les competències professionals, i l'economia verda. També s'ha proposat fer alguna activitat relacionada amb el procés de recuperació industrial de Catalunya.