Participació a les jornades "Pensar la universitat" de la Universitat Ramon Llull
Dos representants de DIPLOCAT parlen sobre els programes d'intercanvi d'estudiants i sobre el programa de beques de l'entitat
Des de fa vint-i-set anys, la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull organitza unes jornades amb personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional, que durant tres dies participen en taules rodones i debats amb els estudiants. Les jornades d'enguany s'han fet entre el 7 i el 9 de març i tenien per tema "Pensar la universitat".
En el marc d'aquestes jornades, Jordi Arrufat i Elisabet Moragas, gestors de projectes de DIPLOCAT, van parlar sobre la importància dels programes d'intercanvi d'estudiants i sobre el programa de beques de DIPLOCAT per estudiar màsters en estudis internacionals, respectivament. A la sessió hi van assistir una cinquantena d'alumnes del Grau en Global Communication Management.
Arrufat va destacar el prestigi dels programes d'intercanvi d'estudiants, tant per al currículum acadèmic dels universitaris com per a la mateixa institució i fins i tot per al país. Més enllà de la diversitat que aporten als campus, els estudiants d'intercanvi fan igualment una tasca de soft power, o poder tou, mitjançant els seus costums, creences i tradicions, durant l'estada a l'estranger i també després a la tornada. Arrufat també va repassar alguns dels instruments de poder tou més utilitzats, fent especial èmfasi en la importància de la comunicació digital.
Per la seva part, Elisabet Moragas va explicar que l'objectiu del programa de beques de DIPLOCAT és disposar de professionals especialistes en estudis internacionals o europeus que en el futur puguin col·laborar en la projecció exterior de Catalunya.