DIPLOCAT i Educació 360 organitzen un viatge a Londres per aprendre bones pràctiques educatives

Hi participen 25 persones, en representació de municipis que formen part de l'Aliança Educació 360 i d'entitats membres de DIPLOCAT

DIPLOCAT i l'Aliança Educació 360, mitjançant la Fundació Bofill, que n'és una de les impulsores, i amb la col·laboració de la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, han organitzat un programa de visites del 14 al 16 de març a Londres per conèixer de primera mà experiències educatives fora de l'àmbit escolar. Les visites inclouran entrevistes, taules rodones, exposicions i converses en petit format amb agents locals com ara escoles, proveïdors d'activitats i responsables del món local. Amb aquesta activitat, DIPLOCAT incentiva l'estudi, anàlisi i intercanvi de models de bones pràctiques internacionals que en aquest cas puguin ser rellevants per al context educatiu català.

El fil conductor del viatge serà aprofundir en el dret a l'educació més enllà de la institució escolar, promogut a Catalunya per l'Aliança Educació 360, que treballa per garantir aquest dret a partir de l'impuls de continguts, espais de treball i reflexió. Actualment formen part d'Educació 360 més de 300 agents, com ara ajuntaments, consells comarcals, entitats socioeducatives i universitats, entre d'altres. Entre ells es coordinen per augmentar la participació dels infants de 5 a 14 anys en les activitats extraescolars i reduir així les desigualtats educatives.

Durant el viatge a Londres es tractarà especialment el Passaport Edunauta, un programa d'Educació 360 enfocat a reconèixer i ampliar aprenentatges. Aquest projecte està present en una trentena de municipis catalans i s'ha implementat també al Regne Unit mitjançant la Children's University, una organització que treballa en associació amb les escoles i les municipalitats per desenvolupar la motivació per l'aprenentatge entre els més petits.

Entre la delegació de 25 persones que viatjaran a Londres hi ha representants dels següents municipis que actualment estan implementant el Passaport Edunauta a Catalunya: Sitges, Vilafranca del Penedès, Cassà de la Selva, Tarragona, Tordera, Barberà del Vallès, Torelló, Viladecans, Palafrugell, Amposta, Maçanet de la Selva, Avinyó, Granollers, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona. També hi haurà  representants de diferents entitats membres de DIPLOCAT com l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Educació i el de Drets Socials.