Viatge a Suècia per aprendre bones pràctiques en gestió sanitària i ús de noves tecnologies a zones poc poblades
Organitzat conjuntament per DIPLOCAT i la Delegació del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics, hi participen 12 persones
DIPLOCAT i la Delegació del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics han organitzat un programa de visites del 18 al 21 de setembre a Estocolm i la regió de Västerbottens Län, al nord de Suècia. L'objectiu és conèixer de primera mà experiències innovadores en l'àmbit de l'atenció sociosanitària i l'ús de noves tecnologies per facilitar-ne la pràctica a llocs remots o de difícil accés.
El programa del viatge inclou visites a hospitals, centres de medicina rural i projectes de telemedicina, i trobades i entrevistes amb responsables de política sanitària, experts tecnològics i personal mèdic, entre d'altres.
El grup de 12 persones que participen en el viatge està formada per representants de diferents entitats membres de DIPLOCAT, com ara l'Associació Catalana de Municipis, el Consell General d'Aran, les diputacions de Girona i Tarragona, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Salut i el de Drets Socials. També hi prenen part la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, i la delegada del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics, Montserrat Riba.
Amb aquesta activitat, DIPLOCAT incentiva l'estudi i l'intercanvi de models de bones pràctiques internacionals que puguin ser rellevants per a l'atenció sociosanitària a Catalunya en zones remotes o poc poblades, contribuint d'aquesta manera a facilitar l'equilibri territorial i la lluita contra el despoblament.