Diplocat i les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) organitzen un seminari sobre pobresa i ocupació

Les entitats volen traslladar les prioritats i la realitat del país als responsables de les polítiques socials de la Unió Europea

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) organitzen el 8 de juliol el seminari en línia Pobresa i ocupació: Què volen dir les entitats catalanes d'acció social a Europa?, amb l'objectiu de traslladar les prioritats i la realitat del país als responsables de les polítiques socials de la UE.

Dimecres 8 de juliol, 10 h, CONNECTA amb el debat

L'acte serà inaugurat pel director general d'Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González Bondía, posteriorment donaran la benvinguda als assistents la secretària general de Diplocat, Laura Foraster, i el president d'ECAS, Xavier Puig. Seguidament tindrà lloc una taula de ponències moderada per Marta Cid, vocal internacional d'ECAS, que comptarà amb la participació d'Ana Carrero, cap d'equip per a Espanya i Malta del Fons Social Europeu a la DG Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea,  Isabel Caño, vicepresidenta del Comitè Econòmic i Social Europeu, com a representants de les institucions europees, Ferran Busquets, vocal de pobresa d'ECAS i director d'Arrels Fundació, i Sonia Moragrega, membre de la Junta Directiva d'ECAS i directora general de la Fundació Intermedia, per donar veu a les entitats catalanes. A continuació hi haurà un torn de preguntes per als actors del sector d'acció social.

Finalment s'obrirà el debat amb el públic participant que serà moderat per Ana Ollo, membre de la comissió d'internacional i innovació social d'ECAS. La cloenda de l'acte anirà a càrrec de la secretària general de Diplocat, Laura Foraster. La jornada tindrà una durada d'una hora i quaranta-cinc minuts i serà íntegrament en castellà.

L'objectiu de la jornada és facilitar que les entitats catalanes contribueixin, d'una banda, a traslladar la realitat del país i les seves prioritats als actors clau europeus en els àmbits de l'ocupació i la pobresa i fer aportacions des de Catalunya en l'elaboració del Pla d'acció del Pilar europeu de drets socials que està impulsant actualment la Comissió Europea, i de l'altra, conèixer les polítiques i instruments en l'àmbit de la protecció social i la inclusió en la nova programació 2021-2027 i les iniciatives i actuacions europees previstes per donar resposta a la crisis social sobrevinguda arran de la pandèmia de la COVID-19.

Després de les darreres eleccions europees el passat juny de 2019 i amb la nova Comissió Europea en funcionament, les entitats d'acció social tenen interès en traslladar les seves prioritats i preocupacions als actors de la UE que actualment estan treballant en els temes socials, per poder incidir-hi i mostrar quina és la realitat que es viu a Catalunya. Si bé la majoria dels instruments que afecten als drets socials estan a mans dels estats membres, les institucions de la Unió Europea poden contribuir a establir pautes i recomanacions sobre aquestes polítiques, sobretot les que tenen a veure amb la pobresa i l'exclusió social vinculada amb l'ocupació.

En el marc de l'elaboració i la implementació del Pla d'acció del Pilar europeu de drets socials, la Comissió Europea convida a institucions estatals, regionals, locals, europees i entitats de la societat civil, a fer les seves aportacions per tal d'elaborar aquest Pla d'acció que es presentarà el 2021. El Pilar europeu de drets socials va ser proclamat pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió a la Cimera social de Göteborg l'any 2017 a favor de l'ocupació justa i el creixement.

Programa

Inscriu-te

Organitzat conjuntament amb:

ECAS