Cloenda del seminari sobre fons europeus adreçat al món local
Durant tres mesos, hi han participat una trentena d'experts i uns 200 alumnes
Unes 200 persones que treballen a ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres organismes locals s'han format durant més de tres mesos sobre els fons i programes europeus de finançament per preparar-se per a la nova generació de fons europeus 2021-2027. Ho han fet mitjançant el Seminari sobre fons europeus: eines i oportunitats de finançament per als ens locals, organitzat per DIPLOCAT i les dues entitats municipalistes que formen part del consorci, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.
En la sessió de cloenda hi han pres part Eli Nebreda, secretària d'Acció Exterior i de la UE; Susanna Mérida, secretària general adjunta de la FMC; Joana Ortega, secretària general de l'ACM; i Laura Foraster, secretària general de DIPLOCAT. Totes les representants de les entitats organitzadores han coincidit a destacar l'èxit d'inscripció i assistència.
Laura Foraster ha explicat que DIPLOCAT té tres grans eixos de treball -connectar, projectar i capacitar-, i que el seminari és un clar exemple del rol de capacitació del consorci. Amb el seminari s'ha format els treballadors dels ens locals per millorar els seus coneixements i augmentar les opcions d'accedir amb èxit a rebre finançament europeu.
El seminari ha ajudat a millorar el coneixement de la realitat europea i ha comptat amb més d'una trentena d'experts, com ara funcionaris de la Comissió Europea, professors d'universitat, tècnics de la Generalitat encarregats de gestionar fons europeus, tècnics de la delegació del Govern a Brussel·les i tècnics d'ajuntaments que han obtingut finançament de fons europeus, que han aportat una visió global sobre els diferents fons, i les eines i instruments específics que Europa posa a l'abast de les administracions locals.
Cal destacar la col·laboració conjunta entre les entitats organitzadores, l'ACM, la FMC i DIPLOCAT, amb l'estreta col·laboració de la Unitat de fons europeus del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que ha estat un factor clau per a l'èxit del seminari.
La darrera sessió ha inclòs un taller pràctic en què els alumnes han pogut posar en pràctica els conceptes teòrics apresos durant els darrers mesos.